Swedish Steampunk

If you follow my twitter feed, you know I’ve been having a long discussion with @Yheela about starting a new line of Swedish Steampunk. Since I don’t know Swedish, I had to rely on Google Translate. So I’m putting a short excerpt here. If you want this story in English, you can get it free at Smashwords in any electronic format you want.

The Dark Glass
Genom James Wymore

I svagt upplysta källaren dekorerat med andliga fotografier från viktorianska kamerorna var Harold Beasley som en mullvad i en mad-vetenskapsmannens laboratorium. Pärlor av svett kvar rena prickar på hans smutsiga, tunnhårig hårbotten. Han rusade fram och tillbaka mellan hyllorna i delar och verktyg till tabellen innehav hans senaste uppfinning. En mässingsring omges en spegel storlek skiva av glas. Olika kablar och rör, fästa på ramen, sprang ut i alla riktningar som en skräp-art Sunburst.
Harold vänt omkopplaren på en liten ångmaskin monterad på ena sidan. Som det pysslade började en stor kugge i stålborstar på tänderna att vända. Snart hår över Harold öron började stå som luften laddad med statisk. Han tryckte på en knapp och en liten reservoar eter dräneras in i utrymmet mellan de två gråa rutor av glas. El bågformade genom etern, vilket metallflingor fångade där för att phosphoresce.
Svetten ur pannan smörjas när han torkade den på hans dingy laboratorierock. Han ryckte av sig glasögonen och stirrade djupt in i pulserande nova. Han bad för den avlidne anda en av hans föräldrar att manifestera, så att han äntligen kunde be om ursäkt. När ett ansikte dök upp i den elektriska dis, hoppade han.
“Vad konstigt fan är det här?” Rösten var djup och ekade med århundraden av smärta.
“Jag vill prata med Margie Beasley.” Harold egen röst var högre.
“Jag är ensam här. Men jag behöver desperat din hjälp. Jag söker hämnd på en ond man som dödade mig och många andra, att fånga våra själar i limbo. Kan du hjälpa mig? ”
För ett ögonblick ville Harold att vägra. Hans strävan var att lindra sorg som grep hans hjärta. Men titta på den pulserande elektrisk form av en stor man, han rörd. “Jag … eh … säkert.”

Want more? Go to Viking Girl Scribbles and tell her to post some.

20120817-171038.jpg

Advertisements

One thought on “Swedish Steampunk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s